Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tady najdete recepty na moje nízkokalorické jídla, i s konečnou hodnotou KJ po tepelné úpravě.Porce jsou vždy cca 250gramové.Jídla jsou syté a chutově výborné.Jde vždy o obědy, ale lze použít jako lehkou první večeři.



Kuřecí medajlonky na řajčatech  890KJ po tep.úpravě.

Pokrájíme rajčata, papriku, jeden větší brambor, a kuřecí prso na kousky ( já krájím polozmrzlé na malé medajlonky) Na páven si nalejeme trošku vody a ihned přihodíme rajčata, behěm chvilky pustí štávu, po té přihodíme zbytek zeleniny a dusíme ( ve vlastní štávě)  v případě potřeby přilijeme trošku vody, osolíme. Bokem na pávni si na kapce olivového oleje z prudka osmahneme kuřecí kousky, po zatažení přendáme do pávne k zelenině a necháme dojít, pak vše promícháme a podáváme.

Obrazek




Zelenina se sýrovým přelivem a filé   1020KJ po tep.úpravě.

Zmraženou zeleninu ( může být i syrová) brokolice, květák, mrkev, dáme do pekáčku vylitého troškou vody a dáme do trouby na 180 stupnu a dusíme cca 15 minut.. zelenina pustí vodu ( v případě potřeby opět přilijeme)hlídáme a zeleninu promícháváme, po změknutí zeleninu poklademe kousky rybího filé a pečeme ... jakmile je filátko zatažené  po cca 10 minutách, přelijeme sýrovou omáčkou z nízkotučného sýra, kterou si mezitím bokem připravíme v kastrůlku tak že do něj nalijeme odstředěné mléko dle potřeby a 3 kostky nízkotučného sýra, převaříme do změknutí a zcelení v tekutou hmotu. Přelijeme a po té ještě pečeme cca 5minut .. po té vyjmeme z trouby a podáváme, na nakrojenými rajčátky.

Obrazek

DOBROU CHUT!